KarttakuvaNew York vuonna 1854

New Yorkin panoraamakartta vuodelta 1854 on loistava piirros yli 150 vuoden takaa. Karttakuvassa on Manhattanin saari satamineen ja ympäristöineen hyvin yksityiskohtaisesti kuvattuna. Siihen on kuvattu yksittäiset talot, kirkot ja mm. teollisuuslaitokset. Karttakuvassa seilaa useita purje- ja höyrylaivoja, höyryjuna puuskuttaa mäkeä ylös New Jerseyn puolella, etualalla harrastetaan maataloutta, mm. heinänkorjuu on käynnissä, ja metsästetään jäniksiä.

Karttakuva on panoraama New Yorkista ja Manhattanin saaresta siten, että pohjoisesta virtaava Hudsonjoki näkyy kuvan vasemmassa reunassa, Manhattanin takaa idässä näkyvä Brooklyn on kuvan keskellä ja oikeassa reunassa on Staten Island sekä salmi Atlantille, jonka yli nykyisin menee Verduzzon silta. Central Park eli keskuspuistokin on jo hahmottunut Manhattanin saaren pohjoisosassa. Manhattanin saarelle ei vielä tuolloin mennyt siltoja. Karttakuvassa näkyykin useita saarelle meneviä lauttoja New Jerseystä ja Brooklynistä. Panoraamakartta on mainio kuvaus sen ajan elämästä New Yorkissa. Vuonna 1830 New Yorkissa oli 203 000 asukasta, nykyään siellä on noin 8 miljoonaa asukasta.

New Yorkin panoraamakartan näköispainos perustuu suomalaissyntyisen amiraalin Oscar von Kraemerin jäämistöstä löytyneeseen alkuperäiseen karttakuvaan. Amiraali von Kraemer kiersi mm. maapallon matkoillaan ja hankki tämän karttakuvan Amerikkaan suuntautuvalla matkallaan vuosina 1863-64. Hänen johtamansa laivasto-osasto viipyi Amerikan eri satamissa peräti 6 kuukautta. Hän vietti tuolloin paljon aikaa New Yorkissa ja Bostonissa. Alkuperäinen karttakuva on yksityisomistuksessa Suomessa.

 • ISBN-13: 978- 952-5671-00-1
 • Koko: 70 x 100 cm
 • Hinta: A3 — 60 € ja A2 — 95 € + postituskulut 8 €
 • Karttakuva on painettu tukevalle paperille 150 g ja on pakattu rullattuna läpinäkyvään muoviin
 • Kartta on saatavissa tilauksesta eri kokoisena ja sen lukuisia yksityiskohtia saa tarvittaessa suurennettuina
 • Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö AtlasArt
 • Myynti: Akateeminen kirjakauppa, Suomalainen kirjakauppa, Karttakeskus -myymälä tai tilaus[AT]atlasart.fi, puh. +358 (0)40 566 3454
 • Suositushinta: 48 €

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

KarttakuvaAmerikan Yhdysvallat vuonna 1836

Amerikan Yhdysvaltojen harvinainen kartta vuodelta 1836 on erittäin mielenkiintoinen ajalta, jolloin Pohjois-Amerikan mantereen länsiosa ei vielä kuulunut Yhdysvalloille. Karttaa täydentävät piirrokset sen aikaisista suurkaupungeista asukaslukuineen ja historiatietoineen (mm. perustamisvuosi ja perustajat). Kaupunkeja ovat New York, Boston, Baltimore, Cincinnati, Hartford ja Philadelphia. Kartassa ovat myös mielenkiintoiset taulukot sen aikaisten osavaltioiden pinta-aloista ja asukasluvuista sekä jokien pituudet ja välimatkataulukko. Yhdysvalloissa oli tuolloin 12,8 milj. asukasta (nykyään 300 milj.). Lisäksi kartassa ovat myös piirrokset historiatietoineen Yhdysvaltain ensimmäisestä presidentistä George Washingtonista ja ranskalaisesta kenraalimajurista Lafayettesta.

Yhdysvaltojen kartan näköispainos perustuu suomalaissyntyisen amiraalin Oscar von Kraemerin jäämistöstä löytyneeseen alkuperäiseen karttaan. Amiraali von Kraemer kiersi maapallon matkoillaan ja hankki tämän kartan Amerikkaan suuntautuvalla matkallaan vuosina 1863 ja 1864. Hänen johtamansa laivasto-osasto viipyi Amerikan eri satamissa peräti 6 kuukautta. Hän vietti tuolloin paljon aikaa New Yorkissa ja Bostonissa. Alkuperäinen kartta on yksityisomistuksessa Suomessa.

 • ISBN-13: 978-952-5671-01-8
 • Koko: 70 x 100 cm
 • Karttakuva on painettu tukevalle paperille 150 g ja on pakattu rullattuna läpinäkyvään muoviin
 • Kartta on saatavissa tilauksesta eri kokoisena ja sen lukuisia yksityiskohtia saa tarvittaessa suurennettuina
 • Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö AtlasArt
 • Myynti: Akateeminen kirjakauppa, Suomalainen kirjakauppa, Karttakeskus -myymälä tai tilaus[AT]atlasart.fi, puh. +358 (0)9 565 96 291 ja +358 (0)40 566 3454
 • Suositushinta: 48 €