Tulevaisuuden luokkahuone on jo olemassa

Se on nimeltään The 3D Classroom. Tämä tehokas opetustyökalu esittelee aineet helppotajuisesti interaktiivisen 3D-tekniikan avulla. The 3D Classroom on ruotsalaisen Sensavis-yrityksen kehittämä, ja se sopii ja on jo nykyään käytössä kaikilla opetustasoilla, esikoulusta yliopistoon. Sisältöä kehitetään yhdessä opettajien ja asiantuntijoiden kanssa.

Biologia, maantieto, kemia, fysiikka ja matematiikka

The 3D Classroom on opetustyökalu, joka sisältää ainemoduuleja biologiasta, kemiasta, fysiikasta, matematiikasta, maantiedosta ja tekniikasta. Kaikki moduulit ovat interaktiivisia ja ne antavat käyttäjälle mahdollisuuden tutkia aineita makrotasolta mikrotasolle todenmukaisessa virtuaaliympäristössä. Voit tutustua mm. munuaisten toimintaan tai kurkistaa sykkivän sydämen sisälle.

Ääni ja teksti eivät rajoita

The 3D Classroom -ohjelmassa opettaja päättää, mitä tietoja esitetään ja miten. Teksti tai ääni eivät ole rajoittamassa tietojen esittämistä. Tämä antaa opettajalle mahdollisuuden räätälöidä opetustaso opetusryhmän mukaan.

Käänteinen opetus ja vertaisoppiminen

The 3D Classroom ohjelman avulla opettaja voi haastaa perinteisiä opetustekniikoita käyttämällä käänteistä opetusta. Opettaja voi laatia korkeatasoista sisältöä omaavan opetusvideon ja lähettää sen oppilaille katsottavaksi ennen oppituntia. Tämä valintamahdollisuus edistää myös vertaisoppimista, kun opettajat voivat vaihtaa videoita toistensa kanssa.